Där alla får chansen

0
259

Skärmbild_050814_010242_PM

Hur vill vi att det ska vara att leva, verka och bo Mölndal? Vilka utvecklingsområden är särskilt viktiga när vi arbetar för att Mölndal ska bli en ännu bättre plats? Hur kan vi tillsammans skapa en miljö där alla kan känna sig välkomna, en plats där vi gemensamt tar ansvar för att utvecklas i en hållbar riktning? En del av svaret på frågorna finns i Mölndal Vision 2022.

Vår vision är inte unik, men den är vår! Här beskriver vi vad vi vill åstadkomma, tillsammans med dem som också vill och tycker det är viktigt att bygga ett bra samhälle. Vår vision är en tillväxtvision. Inte heller det är unikt. Men det är viktigt för oss att sätta våra ord på vad det innebär, vad vi menar med en ansvarsfull och hållbar tillväxt. Vår vision tar sin utgångspunkt i samarbete och samverkan, i mod och kreativitet, i utvecklande möten och allas ansvar. Hört det förut, från andra kommuner? Det gör inget, det blir inte mindre viktigt för att fler säger samma sak. Med Vision Mölndal 2022 har vi tydliggjort för oss själva och för vår omvärld hur vi vill att vårt samhälle ska se ut, vilka fokus som är viktiga för oss och vilka övergripande strategier vi valt för att ta oss dit.

Vi har sammanfattat vår vision i två enkla meningar. ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige”. Varje ord är vägt på guldvåg, så fundera gärna en stund på vad de egentligen innebär och står för. Vi är stolta över vår vision! Nyfiken på mer? Besök gärna www.molndal.se, där kan du ta del av hela visionen.

Skärmbild_050814_010331_PM

Håkan Ahlström
Stadsdirektör
Mölndals stad

 

 

Foto: Hans Wretling