DET VAR JU HÄR VI VILLE BO

0
85
Text & Foto: Alltid Marknadsbyrå AB

Linda vände tillbaka hem efter 16 år i Stockholm

– När vi satt på mammas altan och grillade i kvällssolen här i Härnösand, det var sommaren för tre år sedan, kom vi på att det var ju här vi ville bo. Det var bara en känsla vi fick.

Det berättar Linda Uhlander som efter 16 år i Stockholm nu flyttat tillbaka, hem till Härnösand. Och det tillsammans med lilla Oliver och sambon Fredrik, som precis som Linda är uppväxt med vatten inpå knuten men i en helt annan del av landet – Halmstad, precis som Härnösand en härlig sommarstad. –Vi bodde i Stockholm på Götgatan, mitt i centrala stan med fönster ut mot gatan, berättar Linda som själv jobbade på Marco Polo som dekorationsansvarig och reste från måndag till fredag till olika nyöppningar runt om i hela Europa. Men när sedan lille Oliver kom gick det ju inte att resa lika mycket.

Var inte Fredrik svårövertalad att flytta norrut? – Nej, jag lovade honom en snöskoter, men det blev en raggarbil istället, säger Linda och skrattar. – Nä men skämt åsido, han älskar Norrland, hela raggarkulturen och att kunna gå i skogen. Det är ju ändå lite lugnare här uppe. Det var helt enkelt därför vi flyttade hit, för att komma till ett lite lugnare tempo. En stor fördel är givetvis även närheten till Lindas mamma och pappa som båda bor i Härnösand och naturligtvis gärna hjälper till som barnvakt när så behövs.

– Under alla år i Stockholm, då jag åkt hit för att hälsa på, har jag alltid känt en lyckokänsla i magen när jag kommer körande över puckeln på E4 i Fröland och Vårdkasen syns. – När jag ser allt det får jag fortfarande känslan av att vara hemma.

Ålder: Linda Uhlander 34 år, Fredrik Blomberg 30 år, Oliver 4 år.
Gör: Linda är ställföreträdande varuhuschef på Åhléns, Fredrik är lastbilschaufför, och Oliver går på dagis, men tycker själv att det är skolan.
Bor: Lägenhet i centrala Härnösand samt stugan i Sjö, Häggdånger. ”Ett riktigt renoveringsprojekt, där tillbringar vi otroligt mycket tid.”