Är du på väg? Det är vi också.

0
302

Falu Kommun

Om du bor i någon av Sveriges storstadsregioner och funderar på att flytta har du över 250 kommuner att välja bland.

De erbjuder fantastisk livskvalitet, ett blomstrande näringsliv, miljöprofil, kulturprofil, satsningar på barn och unga, ett paradis för entreprenörer, är Sveriges mesta och Sveriges största. Och inte sällan har de en käck slogan också.

I Falun är vi inte störst eller bäst, men vi är riktigt bra på flera saker. Och vi ligger bra till: mitt i Dalarna, ett par timmar från fjällen och ett par timmar från Stockholm.

Du kanske förknippar Falun främst med rödfärg, gruvan och hoppbackar, men vi lovar, det finns mer!

Falun är mixen av världsarv och ungt entreprenörskap, lika mycket som det är kontrasten mellan de stora evenemangen och morgonkaffet på farstubron.

Tillsammans med syskonstaden Borlänge bildar vi en expansiv region som drar till sig kreativa människor, kapital och nya företagsidéer. Vi växer för varje år och det finns plats för fler.

Här är det enkelt att ha en aktiv livsstil, oavsett om du gillar friluftsliv eller kultur. Och med 5 minuter till jobbet istället för 50 får du tid till annat än väntan på sena tåg och Candy Crush Saga. Tid till vänner, familj, bio, konserter, skidturer eller vad du nu gillar att göra.

Dan Nygren, kommundirektör Linda Norén, näringslivschef Jonny Gahnshag, kommunalråd

I den här bilagan kan du läsa lite om allt det som händer i Falun och regionen just nu, vad vi står för och vart vi är på väg. Är du också på väg? Varmt välkommen till oss i Falun!

Dan Nygren, kommundirektör Linda Norén, näringslivschef Jonny Gahnshag, kommunalråd

Foto: Magdalena Gudmundsson, Ulf Palm