Ett helt hus fullt av Teknik inspiration, lek och kreativitet

0
236
Härnösand - Ett helt hus fullt av Teknik inspiration, lek och kreativitet

Härnösand - Ett helt hus fullt av Teknik inspiration, lek och kreativitetPå Technichus Science Center i Härnösand utlovas en riktigt spännande sommar, med den egna Alfons Åberg-utställningen i fokus. En utställning som inspirerar till lek och rörelse och vänder sig till både stora och små.

Utställningen om Alfons Åberg invigs den 28 juni och visas hela sommaren på Technichus i Härnösand. I de uppbyggda miljöerna från Alfons värld finns tapeter, textilier och färger som känns igen från böckerna. Besökarna kommer bland annat att kunna sitta i den hemmasnickrade helikoptern, spela dataspel med Mållgan, leka i Alfons rum, titta in i den läskiga garderoben och försöka nå farmors kakburk.

Technichus är ett av Sveriges 19 Science Center. Målet är att på ett lustfyllt sätt väcka intresset för naturvetenskap och teknik. Under juli invigs den nya 3D-filmvisningen. Här kan man göra månresor och upptäcka stjärnor och planeter på ett nytt sätt. Hela familjen får plats i planetariet med biokänsla.

I den fasta utställningen kan besökaren bland annat testa en snowboardsimulator, köra en skogsmaskin, fånga rubiner på en klättervägg och tävla i Brainball där man styr en boll med hjärnan.