FÖR BARNENS SKULL – FAMILJEN FLYTTAR TILL NYKVARN

0
593
Shabo Simonsson - FÖR BARNENS SKULL - FAMILJEN FLYTTAR TILL NYKVARN

FLYTTEN TILL Nykvarn startade redan för flera år sedan för familjen Simonsson. Då fick de två äldsta pojkarna möjlighet att börja i skolan i Nykvarn. Efter tre års pendling till skolan flyttade familjen nyligen in i sin nya villa i Hökmossen, bara hundra meter från sjön Yngern med möjlighet till bad, fiske och andra trevliga fritidssysselsättningar.

Shabo Simonsson - FÖR BARNENS SKULL - FAMILJEN FLYTTAR TILL NYKVARNFör oss handlar flytten om att investera i våra barn och deras framtid, säger Shabo Simonsson. Det handlar om att skapa trygghet och livskvalitet. Vi sålde huset i Södertälje och det är bara att titta på nyheterna så förstår man varför.

Shabo, som till vardags arbetar med arbetsmarknadsfrågor på kommunen, är född och uppvuxen i Södertälje. Hans fru Maria har egen frisörsalong i Södertälje. Parets tre pojkar är 2, 7 och 12 år gamla.

– Jag gillar Södertälje och har många vänner där, men det är inte en plats där jag vill se mina barn växa upp. Där handlar det mycket om nationella grupperingar. I Nykvarn är alla en i gruppen oavsett var man kommer ifrån. Det handlar om gemenskap med andra. Det är att göra barnen en riktig Bamsetjänst genom att förbereda dem för vuxenlivet här i Nykvarn.

Skola med stöd och engagemang

Shabo har jobbat i Nykvarn under sju år och uppger att han blivit allt mer förälskad i kommunen.

– Det är lätt att trivas i Nykvarn och orten har många fördelar. Klimatet människor emellan är härligt och respekten för individen känns tydligt. Dessutom är jag väldigt nöjd med skolan i Nykvarn. Vår äldsta son har till exempel utvecklats enormt kunskapsmässigt sedan han började i skolan här.

– Jag kan även jämföra dagis här i Nykvarn med där vi bodde tidigare. Det engagemang jag sett skiftar väldigt mycket. I Södertälje var det mer som att personalen ville få tiden att gå. På dagis i Nykvarn däremot, går de in för att jobba med barnen helhjärtat.

Det blomstrande föreningslivet

På frågan om vad han uppskattar mest i Nykvarn, svarar Shabo:

– Det är människorna och miljön. Sen har vi alla föreningar och idrottsklubbar. Mina grabbar är med i både fotbollsklubben och innebandyn. Det är helt otroligt vilket engagemang klubbarna har. Ta till exempel gymnastikföreningen som driver Hök mossbadet, och nationaldagen då alla är med och bidrar till festligheterna.

– Om jag får lämna ett tips, så är det att titta närmare på Nykvarn om man funderar på att flytta. Vill man vara nära allt så är Nykvarn bästa kommunen. Med nytt centrum får vi större utbud med butiker, Södertälje ligger nära och det är lätt att ta sig till Stockholm. Det enda negativa är att fotbollsklubben inte kör på vintern. Då får mina killar spela innebandy istället, skrattar Shabo.