Här byggs ny friidrottshall– till glädje för hela Stockholm

0
285
Friidrottshall 3

Friidrottshall 3EFTER FLERA års arbete, planering och diskussioner är det så äntligen igång. Bygget av Sollentunas nya friidrottshall, klar sommaren 2015.

Den spontana känslan är – äntligen! Det här är en av de största idrottssatsningarna vi gjort på många år, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Sollentuna har länge varit en framstående idrottskommun. Här fostrades hockeylegendaren Mats Sundin och höjdhoppgiganten Kajsa Bergkvist. Och nu skapas förutsättningar för fler framtida friidrottare. Friidrottshallen byggs alldeles intill den rikskända Sollentunavallen och blir hela 6 500 kvadratmeter stor.

– Det här blir en alldeles unik idrottsplats där friidrott kommer att utövas såväl inomhus som utomhus, året runt. Ett friidrottscentrum för alla åldrar, alla nivåer där vi kan ha stora tävlingar, säger Magnus Ramstrand.

EN NY HALL innebär förstås ett stort lyft för friidrottsverksamheterna i Sollentuna. Den förbättrar förutsättningarna för landets enda löpargymnasium, som ligger i Sollentuna, samtidigt som samarbetet mellan gymnasiet, Svenska Friidrottsförbundet och Turebergs friidrott kommer att stärkas. Men hallen får större betydelse än så. Väl på plats blir den norra Stockholms första friidrottshall. Och den är extra efterlängtad på grund av länets rådande hallbrist och kommer därför att avlasta andra hallar i hela Stockholmsregionen.

– Hallbygget är en regional insats och ligger helt rätt i tiden när det regionala gränsöverskridande samarbetet blir allt viktigare. Våra grannkommuner kommer också att ha stor glädje av hallen, avslutar Magnus Ramstrand.

Foto: Bleck ArkitekterAB