”MINA DRÖMMARS STAD – HÄR FÖLL ALLT PÅ PLATS”

0
610

i mina drömmars stad, Maria Springfeldt berättar om sin kärlek till Kristinehamn i Tidningen Bo i KristinehamnMaria Springfeldt växte upp i Järpen, centralorten i Åre kommun, reste till Paris, ut- bildade sig i Linköping. Men i Kristinehamn fann hon det hon drömt om.

Ja det kan låta klyschigt att prata så gott om Kristinehamn, säger Maria Springfeldt och skrattar. Men det är sant, jag älskar den här stan. Maria, som arbetar som näringslivsinfor- matör i Kristinehamn, växte upp i Järpen. Efter studenten reste hon till Paris för att jobba och lära sig språk. Sedan bar det hem till Sverige igen för utbildning, först i Linköping och sedan på Karlstads universi- tet där hon träffade sin man Markus. I Karlstad blev de kvar i tio år. -Markus är från Kristinehamn och ville gärna tillbaka. Jag hade andra planer i början, berättar Maria. Men så hittade vi ett hus här och flyttade hit och nu lever jag faktiskt min dröm. Precis så här tänkte jag att jag ville ha det när jag backar tillbaka och tänker på hur jag resonerade tidigare om vårt framtida liv.

Hur ville du ha det?

– Jag ville bo sjönära i en villa med gång- och cykelavstånd till centrum i en mindre stad. Huset skulle vara i ett plan i vinkel och inte kosta så mycket.

Blev det så?

– Ja, det är precis så vi bor idag – exakt som jag tänkte mig, i det hus jag drömt om, nära vatten och med tillgång till en fantas- tisk skärgård med underbara platser och stränder dit vi kan ta oss med vår motorbåt. Maria och Markus har två barn, tre och sex år gamla. – Här finns jättebra dagis och skolor för våra barn – så vi kan ge dem en trygg upp- växt. Det finns ett stort utbud av fritidsakti- viteterförbådebarnochvuxna. Det är verkligen en mysig stad där man harmöjlighetentillettbraboendeförenbilig peng. Framför allt är människor öppna här och det är lätt att få nya vänner. Det finns en familjär känsla fast man faktiskt bor i en stad och inte i en liten by.

Är det något du skulle vilja förändra, något du saknar?

Maria Springfeldt funderar länge. – Neej, faktiskt inte, tidigare skulle jag mit det med, bra krogar med riktiga stjärn- kanske ha nämnt att jag önskade ett större kockar. utbud av bra restauranger. Men det har kommit det med, bra krogar med riktiga stjärnkockar.

Foto: John Persson