SNART GÅR FLYTTLASSET TILL ALBINSRO

0
247

 

Flyttlass till Albinsro

Stor villa med trädgård. Bra dagis och skola. Närhet till kultur, kommers och natur. I sommar byter familjen Johansson-Backlund Södra Hammarbyhamnen i Stockholm mot Albinsro i Halmstad. – Visst känns det pirrigt, men jag vet att vi har gjort rätt, säger Annika Johansson.

Annika och hennes sambo Torbjörn Backlund driver sedan 15 år en stugby och camping i Bohuslän, där de tillbringar ungefär fem månader per år. Resten av året jobbar de hemifrån med hjälp av dator och telefon. De skulle gärna ge sina barn en uppväxt i villa, men priserna i Stockholm är svindlande. Ha småbarn i storstad har sina sidor, som det är nu måste de följa med ungarna när de ska ut och leka och om hela familjen åker till stan för att handla eller gå på bio är det ett jätteprojekt.
– Eftersom vår arbetssituation är flexibel, har vi länge funderat på att flytta till västkusten, delvis för att komma närmare vårt företag, men framförallt för att bo bättre. Vi har tittat på massor av hus mellan Strömstad i norr och Halmstad i söder – som vi fastnade för. Annika hade sedan tidigare en positiv känsla för staden där hon pluggade några år i 20-årsåldern.
Även om behoven för en småbarnsförälder är annorlunda än för en student, visste hon att Halmstad är mycket mer än bara en turist- och sommarstad. – För oss är naturen jätteviktig. Jag älskar de fantastiska sandstränderna och de öppna vidderna. Samtidigt är utbudet av kultur stort och stadens centrum levande.

För Annika och Torbjörn räckte det inte att hitta ett bra hus, det skulle dessutom ligga i ett nyproducerat område, eftersom sådana brukar dra till sig barnfamiljer. – Albinsro känns perfekt! Amanda och Felix kommer att få massor av kompisar. Jag räknar med att också de vuxna kommer att vara öppna för kontakter. Alla är lika nyinflyttade som vi, säger Annika.
Felix har redan en plats på förskola och i höst börjar Amanda ettan på Hovgårdskolan. Felix är ännu för liten för att bry sig, men Amanda ser otåligt fram emot flytten. Anledningarna är två, dels ska hon få ett eget rum, men framförallt kommer hon att bo på gångavstånd från sin farmor.
– Det var jobbigt att berätta för barnens farmor att vi skulle lämna Stockholm. Jag menade verkligen allvar när jag frågade om hon inte också ville flytta, det finns ju bostadsrätter i området. Efter en vecka ringde hon och sa: Ja, jag kommer med!